Inductie kookplaten

Inductie kookplaten zijn tegenwoordig erg populaire kookplaten. Natuurlijk speelt daarin mee dat inductie kookplaten makkelijker opwarmen en afkoelen, en het feit dat inductie kookplaten veiliger zijn dan gewone elektrische kookplaten. Door de magnetische werking van inductie kookplaten worden de pitten ervan minder heet.

Een inductiekookplaat is daarnaast veel energiezuiniger dan een normale keramische kookplaat, door de inductietechniek. Ook al is een inductiekookplaat wat duurder, een deel van dat geld verdien je weer terug door je lagere energierekening.

Een ander nadeel van een inductiekookplaat is echter wel dat niet alle pannen geschikt zijn voor inductie kookplaten. Bij sommige pannen werkt het magnetisme gewoon niet, waardoor je kan wachten totdat je een ons weegt als je met die pannen probeert te koken op een inductiekookplaat. Handig om te van te voren te weten, of je pannen voor een inductiekookplaat geschikt, als je niet voor extra kosten door het aanschaffen van een nieuwe pannenset wil staan.

Toch heeft een inductiekookplaat meer voordelen dan nadelen. Daarom heeft Fornuissale.nl een uitgebreide selectie van inductie kookplaten voor je gemaakt, zodat jij een passende inductiekookplaat kan vinden.